warhammer FB turnering

Turnering i Warhammer Fantasy Battles 7th Edition


När: Någon gång i Augusti. Detta får anpassas senare efter behov. Mitt förslag fredag-söndag veckorna 31-33. Någon av dem. Orsaken till denna sena turnering är att vi behöver tid till att bygga bord och terräng.


Var: Gumsenlokalen på verkstadsgatan.


Anmälninsinfo: Anmäl dig till Petter Botö via mail (Petterboto@hotmail.com) senast den 1 Juli. I din ansökan vill jag att du bifogar den lista du tänker använda och jag vill att det tydligt skall stå vad varje enskild enhet kostar både i poäng och i komp. Innan den 1 Juli är du helt fri att korrigera din lista via nytt mail.

Jag använder Open Office, Star Office och tillhörande program. Skicka gärna listorna i format som kan öppnas av något av dem. Eller tvinga mig ladda hem ännu mer obskyra program. : p


Betalning: 100 kr. I detta ingår medlemsavgiften till Calmare Spelsällskap. (föreningen de flesta av er varit i kontakt med.) Dessutom betalas priserna med dessa pengar.


Vinstkategorier: Best General, Best Painted Army och Best Sportsman.


Tillåtna arméer: Alla böcker som har Games Worksops stöd är tillåtna. Även Dogs of War och Chaos Dwarfs välkomnas.


Komprestriktioner: Vi använder SWFBR:s WPS-mall.

Länk till den nuvarande mallen (som uppdateras sporadiskt) finns länkad i första posten.

Listor skall ha slutpoäng emellan 15 och 25.

Kompen avrundas till närmaste heltal, vilket innebär att 14.5 är det lägsta tillåtna.


Efter varje match så kommer den med högre komp få en bonus poängsumma till sina VP: 100 VP per steg som skiljer åt mellan de två spelarna. Maximalt 500 bonuspoäng per match kan ges ut på detta vis.

Kompen kommer INTE adderas till dina slutpoäng efter turneringens slut.


Övriga armérestriktioner: Inga Special Characters får användas. Endast units som finns i din armybook får användas, alltså inget ifrån Dogs of War eller White Dwarf.


Turneringsform: Jag siktar på att vi skall spela 5 spel vardera. Alla dessa spel kommer att i den uträckning möjlig att spelas emot olika motståndare och på olika bord. Alla bord har förbyggd terräng och specifika scenarier som ni får mer information om inför spelet. Bered er på allt möjligt!

En match kommer att få ta maximalt tre timmar. När startskottet går förväntas ni vara redo att deploya så se till att fixa i ordning hela armén i god tid innan spelen.

Vi använder swiss-systemet. (Förlorare möter förlorare, vinnare möter vinnare. Roughly.)


Materialkrav: Du skall ha med dig din aktuella armybook (laptop går bra), movement trays, måttband, tärningar och de templates som du kommer använda. Om du inte äger egna måttband/tärningar/templates finns det ett begränsat antal att låna men vi vill undvika det så långt det går. Du skall dessutom ha med dig en utskrift av din egen armylist samt din egen armés FAQ.

Modellkrav: Gör ditt bästa för att din armé skall vara what you see is what you get. Avvikelser är ok inom rimliga gränser. Fråga gärna innan om du misstänker att någonting du vill använda är tveksamt.


Målade modeller: Får målardomaren och din motståndare att le. Inget krav i övrigt.

Jag förväntar mig att vissa förändringar kommer att ske i struktur och bestämmelser, framförallt datum. I sådant fall kommer jag att posta upp uppdatering och försöka få alla involverade att se det.


Varmt välkomna!