fredag 23 oktober 2009

Onsdag - figurspelsdag

Onsdagen går i figurspelens tecken och oavsett om du gillar Warhammer, historiska figurspel eller ångpunk - eller är helt ny inom figurspelande! - så hoppas vi att du ska hitta något som faller dig i smaken. De allra flesta arrangemangen är av drop-in-typ, om man behöver anmäla sig står det under varje arrangemang. Ta med dina egna figurer och spela med, eller testa på något nytt med de figurer som finns inom föreningen, eller både och!

Warmachine, demonstration

Warmachine är ett snabbt och dynamiskt figurspel av skirmishtyp, det vill säga med ett mindre antal figurer och på ett lite mindre spelbord än till exempel Warhammer. Matcherna tar ungefär en timme inklusive regelgenomgång och vi spelar och lär oss på samma gång. Formatet kallas Box Set Battle och innefattar runt fyra figurer per lag, och det finns figurer att låna så det räcker till två eller tre samtida slag - gott om utrymme för massiv ångpunksaction, med andra ord. Ansvarig för arrangemanget är Christoffer "Fogge" Fogelström, och han finns på plats mellan ungefär 1600 och 2130.

Warhammer Fantasy Battles

Warhammer Fantasy är ett storslaget figurspel med alla klassiska fantasyelement såsom drakar, alver och orcher, men med en spelvärld som ändå har sin egen speciella stil. Vi demonstrerar i det lite mindre formatet Border patrol och det finns gott om figurer att låna. En match tar inte så lång tid att spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar